Правила за извършване на подбор при процедура за мобилност по чл. 81 А от Закона за държавния служител

Механизмът за постоянна мобилност (чл. 81а от Закона за държавния служител) има за цел от една страна да разшири възможностите за професионално и кариерно развитие на държавните служители, а от друга - да подпомогне Антидопингов център по-бързо да намери необходимите квалифицирани експерти.

Кандидатите следва да са назначени по служебно правоотношение в друга администрация и да е изтекъл едногодишният срок за изпитване по реда на чл. 12 от ЗДСл, като назначените по чл. 15 от ЗДСл (по заместване) кандидати е необходимо да имат годишна оценка от последното оценяване в другата администрация, според която изпълнението на длъжността напълно отговаря на изискванията или ги надвишава; да не заемат длъжност при непълно работно време.

Всички длъжности, които се заемат чрез постоянна мобилност в Антидопингов център се обявяват в Портала за работа в държавната администрация (ПРДА)- https://jobs.government.bg/PJobs/.

Подборът на кандидатите се извършва съгласно критерии, утвърдени от изпълнителния директор на Антидопингов център. При наличие на повече от един кандидат, който отговаря на изискванията за заемане на длъжността, подборът включва събеседване за преценка на професионалните и деловите качества на кандидатите за изпълнение на обявената длъжност.

Правила за извършване на подбор при процедура за мобилност по чл. 81а от ЗДС