Република България
Начало Зона на спортиста Процедура за взимане на проби

Процедура за взимане на проби

Взимането на проби е частта от процедурата за допингов контрол, при която специално обучени длъжностни лица взимат уринна и/или кръвна проба от спортист. Антидопинговият център провежда процедурата за взимане на проби съобразно Международния стандарт за тестване на Световната антидопингова агенция.

Относно процедурата за взимане на проби

Относно процедурата за взимане на проби

 

Взимането на проби е частта от процедурата за допингов контрол, при която специално обучени длъжностни лица взимат уринна и/или кръвна проба от спортист. Антидопинговият център провежда процедурата за взимане на проби съобразно Международния стандарт за тестване на Световната... още...
Ролята на представителя на спортиста

Ролята на представителя на спортиста

Всеки спортист има право да участва в процедурата за взимане на проби със свой представител – треньор, член на спортно-техническия екип, роднина, приятел или друго лице по негов избор.

още...
Процедурата за взимане на проби в 5 стъпки

Процедурата за взимане на проби в 5 стъпки

Длъжностното лице по допингов контрол връчва известие на спортиста, че е избран за участие в процедура за допингов контрол и го приканва да се подпише на формуляра за допингов контрол за да потвърди, че е запознат със своите права и задължения. 

още...


World Anti-Doping Agency       Inado       World Anti-Doping Agency       Български Олимпийски Комитет       Informed-sport.com      
©2012-2016 Антидопингов център   Created by: 123.bg